Obdobie chrípok, a prechladnutí máme tu.
Pomôžme našej imunite napríklad aj cesnakovou tinktúrou, ktorú si doma ľahko vyrobíte za pár minút.
Ktorý bacil by chcel odolať sile alicínu a alkoholu.
Čo budete potrebovať:
-100 g surového cesnaku, najlepšie vlastného alebo od babičky,
-1 dcl 40 % a viac % alkoholu napr.: vodka, …
-uzatváraciu fľašu alebo pohár,
-gázu
Postup je ľahký:
Cesnak očistiť, pretlačiť alebo podrviť v mažiari. Dať do uzatváracej fľaše a zaliať alkoholom, zatvoriť.
Pri tejto činnosti už mate zabezpečenú ochranu proti vírusom na pár dni, toľko alicínu ste práve nadýchali.
Vzniknutú zmes nechať lúhovať 10 dní v tmavom a chladnom mieste. Každý deň pretrepať.
Po 10 dňoch scediť cez preloženú gázu tak aby výluh bol čistý. Tinktúru skladovať v chlade a v tme.
Znášanlivosť cesnaku je u každého iná, tinktúra sa znáša lepšie ako surový cesnak, takže užívanie nechám na vaše skúsenosti.
Moje odporúčanie je začnite radšej s menšou dávkou.
Odporúčané dávky v literatúre sú:
preventívne užívanie: 5 až 10 kvapiek nalačno ráno a 5 až 10 kvapiek pred večerou.
Pri liečbe užívanie zdvojnásobíme.
Viem čo Vás momentálne zaujíma.
Nenafúkam, však idem do práce?
Ešte som nepočula, že by z tinktúry niekto nafúkal pri užívaní 5 – 20 kvapiek.
Ak niekto máte citlivý tester na alkohol a čas, celkom by ma to zaujímalo či a koľko koľko nafúkate po požití napr. : 10 kvapiek tinktúry a po raňajkách.
Tinktúra nie je vhodná na užívanie pre deti, ale to všetci dobre viete.
Úžitok pre Vás bude nie len lepšia imunita proti vírusom a baktériám ale zlepšíte si celkový stav organizmu.
Pomôžete svojmu žalúdku, pečeni, pľúcam, srdiečku i cievam, …
Tinktúra má všestranné využitie.
Veľa zdravia a radosti z vlastnej výroby prajem.
Nie tak zhurta,ked sa vrati Kishka z Mexika da ...
rovnaky postup aj s chrenom alebo so zazvorom. ...
Celá debata | RSS tejto debaty